aug
6

Axelia Hultman ”gillatryckare” nr. 400 på Expos facebooksida.

Author Jan    Category Bilder, Nyheter, Uncategorized     Tags

Image1Här kommer då den utlovade presentationen av Expos facebooksidas gillare nr 400, Axelia Hultman. Hon får presentera sig med egna ord…

Jag heter Axelia Hultman och är en 16,  snart 17-årig tjej som bor i Lidköping. Till hösten ska jag börja andra året på gymnasiet.
I musikväg gillar jag att sjunga och spela gitarr, dragspel gillar jag att lyssna på men jag kan själv inte spela det. Tyvärr! Att en 17-åring följer med på dragspelsstämmor och lyssnar på dragspelsmusik är ju inte direkt vanligt nuförtiden, att jag är ett undantag har jag min pappa Mikael att tacka för. Jag har växt upp med dragspelsmusik eftersom att pappa har spelat i hela mitt liv, och sen min lillebror Beiron började spela har det blivit ännu mer.
När jag var liten hade jag ett grönt leksaksdragspel som jag brukade låtsasspela på med pappa, och så brukade jag följa med honom till Lidköpings dragspelsklubb – men inte för att spela, utan för att prata med de andra och fika. När jag var 4 år, år 2000, följde även jag och min lillasyster med mamma och pappa hem till Pröjsarn och hans fru. Tyvärr kommer jag inte ihåg så mycket av det besöket eftersom jag var så liten, det enda jag kommer ihåg är hans hund som jag lekte med.
Jag och mina syskon har följt med på dragspelsstämmor så länge jag kan minnas. Förr gjorde familjen bara dagsturer eftersom vi barn var små, men nu när vi är stora har vi nästan alltid husvagnen med oss (när det är på sommaren). Ransäter och Wassbacken brukar hela familjen följa med till (Ransäter tycker jag nästan är sommarens höjdpunkt). När vi var små brukade vi följa med till Hallbystugan i Jönköping också, men dragspelsstämmor på sommaren är ju roligast!
Jag tycker helt klart att det är på dragspelsstämmor som det är som roligast att lyssna på dragspelsmusik, det är inte så ofta som jag brukar sitta hemma och lyssna på det för jag tycker att det är mycket roligare att se dem som spelar och att höra det live. Jag tycker att det är tråkigt att dragspelsmusik inte är mer populärt bland ungdomar. Ingen av mina kompisar lyssnar på det, och det hade jag inte heller gjort om det inte varit för pappa. Jag antar att det är för att den är så olik den sorts musik som vi lyssnar på nu. Men vem vet, det kanske vänder och blir populärt igen. Jag hoppas i alla fall det, för jag tycker att dragspelsmusik är jättehäftigt!

Hälsningar Axelia.

Följ gärna Dragspelsexpo på facebook!

Post comment

Web-Radio

EXPORADION, för dej som gillar Musik på Dragspel.
Nytt program till den 1:e i varje månad.
Programmen produceras i samverkan med Jularbomuséet Rasten i Morkarla, Peters Dragspelsservice, NyGammalt i Norden och Raggie Special Ragnar Sundquist Museum i Torsby.
I studion Jan Olsson.
Samtliga program hittas under fliken Lyssningsarkiv, Exporadion längst upp i gula fältet.

VÄLKOMMEN ATT LYSSNA!

Facebook

Dragspelsexpo finns på Facebook. Följ oss även där! FACEBOOK/DRAGSPELSEXPO

Gör din egen cd-skiva…

Nu kan du plocka ihop din egen cd med dragspelsmusik från vår musik-databas med över 5000 låtar.

Vid önskad beställning av CD, vänligen gå till
Skivbutiken i menyn ovan

Bälgspel vid Landsvägskanten

3 – 7 juli 2019 är datumet för Bälgspel vid Landsvägskanten i Ransäter. Välkommen alla som gillar Musik på Dragspel!

Bilder från flickr

A photo on Flickr
A photo on Flickr
A photo on Flickr
A photo on Flickr
A photo on Flickr
A photo on Flickr
A photo on Flickr
A photo on Flickr
A photo on Flickr
Högerklicka på en bild och välj: Öppna länk i nytt fönster. Bläddra bland ett stort antal bilder på dragspelsprofiler!